Jasques Houdek s rock operom otvorio 20. festival Mostarsko proljeće

Radiosarajevo.ba
Jasques Houdek s rock operom otvorio 20. festival Mostarsko proljeće
Facebook / Jacques Houdek

U nedjelju je u Mostaru, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače otvorena tradicionalna manifestacija Dani Matice hrvatske - Mostarsko proljeće. 

Jubilarno dvadeseto izdanje ove godine donosi dvadesetak kulturnih događaja. 

Organizatori su tim povodom dodijelili Kristalne matice s imenom maestra Vjekoslava Šuteja i Veliku povelju MH Mostar hrvatskom članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović, koji su ujedno i visoki pokrovitelji ovogodišnje manifestacije.

Priznanja su dodijeljena i nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, predsjedniku Matice hrvatske u Zagrebu akademiku Stjepanu Damjanoviću, nekadašnjem federalnom ministru kulture Gavrilu Grahovcu te Dubrovačkim ljetnim igrama koje su od samog početka bile potpora Mostarskom proljeću.

 Prve večeri Mostarskoga proljeća, publika je imala priliku vidjeti  rock operu Jesus Christ Superstar , autorskog dvojca T. Ricea i A. Lloyd Webbera,  u izvedbi ZGK Komedija i Zagrebačke filharmonije, a solista je bio Jacques Houdek. koji se na svom Facebooku pohvalio fotografijom iz Mostara. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije