Japanski Gocco bubnjari: Magični ritam taiko bubnjeva u gradu

Radiosarajevo.ba
Japanski Gocco bubnjari: Magični ritam taiko bubnjeva u gradu

Japanski Gocoo bubnjari održat će besplatni koncert 28. septembra u 20 sati, u Bosanskom kulturnom centru. Jedanaest energičnih muzičara iz Tokija, koji sviraju na 40 taiko bubnjeva, oživjet će tradiciju Dalekog istoka i vrevu modernog zapada.

Muzičko-scenski spektakl grupe Gocoo ruši granice, objedinjuje muzičke pravce i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zvuk koji stvara grupa Gocoo je toliko jedinstven da mu ni autori Matrix filmova nisu odoljeli, te su odlučili da njihovu muziku koriste u filmu.

''Naša muzika zasnovana je skoro u cjelosti na zvuku japanskih taiko bubnjeva. Uz pomoć njih, mi želimo da ispričamo priču našoj publici i pokrenemo je, izazovemo osjećanja. Neke od naših kompozicija jednostavno tjeraju publiku da ustane i igra u ritmu dok druge imaju neko dublje značenje, dublje nego što riječi mogu da izraze'', izjavila je predvodnica Gocoo grupe, Kaoly Asano i dodala da je njihova muzika most koji spaja različite jezike i kulture i da oni svojom muzikom žele da dopru do srca ljudi koji ih slušaju.

Gocoo je osnovan 1997. godine u Tokiju. Debitovali su iste godine na festivalu 'Rainbow 2000', što je netipično za grupu sa taiko bubnjevima. Nastupaju po cijelom svijetu i gdje god se pojave, od festivala world muzike, preko rock i pop, pa do elektronskih festivala, Gocoo vodi svoju publiku na nezaboravno putovanje.

Jedinstveni ritam Gocoo bubnjeva može se čuti i u mnoštvu japanskih kompjuterskih igrica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije