Izložba radova novih članova ULUBiH

Radiosarajevo.ba
Izložba radova novih članova ULUBiH

Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) je u Galeriji Roman Petrović priredilo izložbu radova
novoprimljenih članova u ovoj godini.

Svaki je novoprimljeni član Udruženja, od njih 31, izložio po jedan rad u galerijskom prostoru, prezentirajući tako svu raznovrsnost ideja i stilova.

Postavku je otvorio predsjednik ULUBiH-a Irfan Hozo, navodeći da se Umjetnički savjet Udruženja u izboru novih članova vodio isključivo specifičnom poetikom i individualnošću svakog umjetnika.

"I ova izložba pokazuje da cilj nije bio pokazati vrhunske umjetničke kvalitete, već prezentirati osobnosti svakog umjetnika. Riječ je o radovima s kojima su i konkurisali za članstvo u Udruženju", istaknuo je Hozo.

Obraćajući se novim članovima, on je podsjetio na velika imena iz svijeta umjetnosti koja su i utemeljila Udruženje, kao i da galerija u kojoj su izloženi radovi nosi ime jednoga od njih.

Istaknuo je i očekivanje da će svaki novi član pronaći svoje mjesto u Udruženju, te pomoći u njegovom osnaženju i afirmiranju. Poželio im je i puno uspjeha u profesionalnom radu.

Na konkurs se prijavilo 40-ak umjetnika iz svih krajeva BiH. Udruženje tako danas broji 368 članova.

Izložba će biti otvorena narednih šest dana.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije