Izložba Lane Lončarević: Na jednom mjestu kostimi iz opere, drame i baleta

Radiosarajevo.ba
Izložba Lane Lončarević: Na jednom mjestu kostimi iz opere, drame i baleta
Foto: Promo / Izložba Lane Lončarević

U četvrtak, 9. maja u galeriji Novi Hram u Sarajevu je svečano otvorena izložba kostima istaknute kostimografkinje Lane Lončarević.

Radi se o kostimima vezanim za operu, dramu i balet.

Izložba Lane Lončarević - undefinedFoto: Promo: Izložba Lane Lončarević

Uz izložene kostime i fotografije istih na modelima, posjetioci su uživali i u muzičko-scenskom performansu. Izložbu je otvorila kustosica Elma Hodžić a učesnici performansa su bila dobro poznata imena sarajevske umjetničke scene.

Glumica Vanesa Glođo je govorila o značaju kostima iz perspektive glumice i na duhovit i šarmantan način opisala dugogodišnju saradnju sa autoricom izložbe. Balerina Tamara Vidaković je svojom gracioznošću očarala prisutne i kroz ples je predstavila funkciju kostima na sceni.

Melisa Hajrulahović-Tomić uz pratnju Nenada Tešića je kod prisutnih svojom izvedbom uzburkala emocije, a Miki Trifunov je u svom stilu događaj uljepšao poezijom.

Sama autorica je istakla da je veoma zadovoljna izložbom i javno se zahvalila svim onim koji su bili dio još jedne lijepe priče.

Izložba je otvorena do 16. maja 2019. Autor fotografija je Bakir Nikšić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije