Izložba "Igračke kao edukativni medij"

Radiosarajevo.ba
Izložba "Igračke kao edukativni medij"
Eksponati izložbe

U Historijskom muzeju BiH, 7. oktobra u 14:00h, otvorit će se izložba Muzeja grada Zenice - Igračke kao edukativni medij. Izložba će biti otvorena do 22. oktobra.

Cilj izložbe Igračke kao edukativni medij je da se skrene pažnja na psihološko-pedagoški aspekt dječijih igračaka prateći historijat razvoja i prelazne momente nastajanja igračaka, te da se kroz rad na izložbi prikupi određena količina materijala koji će biti osnova kolekcije igračaka unutar Etnološke zbirke Muzeja grada Zenice.

Mnogo je aspekata sa kojih se može sagledavati područje materijalnih pratilaca dječije igre – igračaka; psihološki, pedagoški, didaktički, metodički, sociološki, tehničko-tehnološki i izvedbeni, ekonomski, etnološki… Samim tim ovo područje je složeno i komplikovano za istraživanje, tim prije što se autorica izložbe, Lejla Mahmić, muzejska pedagogica, pozabavila se historijatom igračka od antike do savremenog doba.
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije