Izložba Dražena Grujića u galeriji BlackBOX

Radiosarajevo.ba
Izložba Dražena Grujića u galeriji BlackBOX

20. januara u 19h, u sarajevskoj galeriji BlackBOX (Vrazova 5), biće otvorena samostalna izložba Dražena Grujića, d.veze.

U svom novom ciklusu fotografija, on se vraća maniru koji ga je i ranije zanimao: povezivanje različitih svjetova preko detalja.

Fotografije iz ciklusa d.veze su spojene u parove najprije vizualnim jezikom, iako ne dolaze iz istog svijeta, nemaju isti motiv i zasebno pričaju različite priče. Povezuje ih kompozicija, slični oblici različitih pojava ili predmeta, tekstura i, rjeđe, isti detalj koji na svakoj fotografiji pojedinačno ima drugu ideju. Kroz neku vrstu putovanja različitim predjelima, Grujić se bavi detaljima iz svakodnevice, ali ujedno i specifičnom atmosferom koju u njoj nalazi: samoćom, tišinom, preplitanjem javnog i intimnog.

Dražen Grujić je rođen i odrastao u Banjaluci, diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, smijer Filozofija i sociologija. Više od deset godina se bavi analognom i digitalnom umjetničkom fotogafijom. Član je Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPUBiH). 2009. godine bio je jedan od bh. predstavnika na 14. Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana  u Skoplju. Živi I radi u Sarajevu kao grafički dizajner.

radiosarajevo.ba

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije