Izlazi novi album Dubioza Kolektiva: Specijalni gost Manu Chao

Radiosarajevo.ba
Izlazi novi album Dubioza Kolektiva: Specijalni gost Manu Chao

Najuspješniji bh. bend Dubioza kolektiv najavio je novi album Happy Machine

Informacija da će album biti objavljen za dva dana, tačnije u petak 5. februara, objavljena je na Facebook stranici benda, a fanovi iz cijele Evrope oduševljeni su ovom informacijom. 

Happy Machine za fanove Dubioze nije nepoznat pojam. U skraćenoj formi EP-a, ovaj album je već objavljen kroz velike hitove “No Escape (from Balkan)” i “FREE.MP3 (Pirate Bay Song)”, te mjesmom na španskom Hay Libertad koju su snimili u suradnji s bendom La Pegatina. 

Ovo je bio tek početak, jer Happy Machine tek sada dobija svoju punu formu. 

Na ove tri pjesme bend dodaje još 7, od kojih je većina na engleskom i jedna na talijanskom jeziku. Osim španske grupe La Pegatina, sa našom Dubiozom na albumu surađuju Aguševi Džambo orkestar iz Makedonije, Roy Pacci, pakistanac Bee2 i Benji Webbe iz grupe skindred, te poznati i omiljeni muzičar Manu Chao koji će sa Dubiozom otpjevati pjesmu Red Carpet.

Podsjetimo, spot za pjesmu  Pirate Bay Song u produkciji kreativnog tima Agencije Fabrika, do sada je vidjelo preko 3 miliona gledatelja širom svijeta. 

Kao i prethodni albumi do sada, i ovaj će biti moguće besplatno 'skinuti' sa oficijelne stranice Dabioze.   

U međuvremenu, članovi grupe neumorno koncertiraju po cijeloj Evropi i stvaraju nove pjesme. Pakuju se na put u Italiju gdje će krajem februara imati 6 koncerata. 

A za zadnje dvije sedmice marta najavljena je njihova turneja po SAD, na koju će bend otići ukoliko im budu odobrene vize

U očekivanju novog albuma, prisjetimo se prethodne suradnje Dubioze i Manu Chaoa na njegovoj pjesmi Politika ubija: 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije