Izabrana predsjednica i Upravni odbor UFRBiH

Radiosarajevo.ba
Izabrana predsjednica i Upravni odbor UFRBiH

Na Skupštini Udruženja filmskih radnika BiH održanoj u ponedjeljak, izabrana je nova predsjednica, filmska producentica iz Sarajeva Amra Bakšić Čamo.

Amra Bakšić Čamo docentica je na produkciji na novoformiranom odsjeku za produkciju i menadžement na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, rukovodilac je CineLink koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala i glavna producentica kuće Pro.ba. Producirala je brojne kratke, dokumentarne, i igrane filmove među kojima se posebno ističu Cirkus Columbija, Danisa Tanovića; Čuvari noći, Namika Kabila,  Mama i tata,  Faruka Lončarevića. Članica je Evropske filmske akademije.

Novi sastav Upravnog odbora čine: Faruk Lončarević, Srđan Vuletić, Elma Tataragić, Danis Tanović, Jovan Marjanović, Nedžad Begović, saopćeno je iz Udruženja.

Na Skupstini su također usvojeni akti Udruženja filmskih radnika BiH, te referat o radu Udruženja do 2010. godine kao i plan rada za naredne dvije godine sa posebnim naglaskom na izdanja kataloga BH FILM i na realizaciju BH. Film Festivala. Usvojen je prijedlog promjena Pravilnika o kriterijima korištenja sredstava Fondacije za kinematografiju Sarajevo koji je pirpemila Radna grupa Udruženja filmskih radnika BiH i koji će tokom ove sedmice biti upućen Upravnom Odboru Fondacije.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije