Iz Sarajeva poruke mira, ljubavi, toplote i strasti u čast Jo Cox

Radiosarajevo.ba
Iz Sarajeva poruke mira, ljubavi, toplote i strasti u čast Jo Cox
Povodom rođendana bivše britanske političarke Jo Cox koji bi bio ove srijede okupit će se ljubitelji lika i djela kako bi pokazali svijetu da imamo puno više zajedničkog nego onog što nas razdvaja.

Okupljaju se kako bi proslavili toplotu, ljubav, energiju, strast Jo Cox, kao i njeno jorkširsko porijeklo i vjeru u humanost svake osobe na svijetu.

Jo je vjerovala da je puno više onoga što nas ujedinjuje nego onoga što nas dijeli, i zbog toga je ubijena. Vjerovala je da je ljubav vatrena, hrabra i skromna. Njena smrt je devastirala njenu porodicu, i bila je napad na
ideale koje mi kao nacija najviše cijenimo.

Ali nećemo se dijeliti. Zajedno ćemo nastaviti prenositi Joinu poruku. Na
mržnju ćemo odgovoriti ljubavlju.

Na današnji dan kada bi Jo bi slavila svoj 42. rođendan, pozivamo sve, bilo
gdje da su, da vole kako je Jo voljela.

Ostavština Jo Cox je direktan poziv svima ovdje da se uključe, da progovore i da budu glas za one koji ne mogu da govore, da budu tolerantni i pokažu poštovanje čak i onima sa kojima se ne slažu.

Odajmo počast Jo danas, tako što ćemo poslati poruku čiji je ona postala simbol u svijetu - imamo puno više zajedničkog (#moreincommon), nego onog što nas razdvaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije