Ivo Pogorelić svirat će uz Sarajevsku filharmoniju

Radiosarajevo.ba
Ivo Pogorelić svirat će uz Sarajevsku filharmoniju

Pod ravnanjem dirigentice Samre Gulamović, Sarajevska filharmonja ugostit će jednog od najpoznatijih pijanista današnjice - Ivu Pogorelića.

Majstor će izvesti znameniti Koncert za klavir i orkestar broj 2 u f-molu, Fredericka Chopina. U drugom dijelu koncerta, orkestar će izvesti Simfoniju br. 2 Aleksandra Borodina. 

Koncert je na programu 14. maja, a bit će to ujedno i zatvaranje festivala SVEM koji će se ove godine, u svom 22. izdanju, dešavati od 9. maja. 

Kako je saopćeno,  festival početi tradicionalnim koncertom “U susret SVEM-u” na kojem će svirati najbolji studenti Univerziteta za muziku i scenske umjetnosti Graz (Austrija), te Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, u ponedjeljak 9. maja u Domu Oružanih snaga BiH. 

Uslijedit će koncert ruskog pijaniste Vadima Rudenka, 10. maja nastupiti u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Gošće iz Hrvatske i Slovenije, flautistice i profesorice flaute okupljene u Kvartetu flauta 4Syrinx nastupit će u Vijećnici 11. maja, dok će se na istoj pozornici dan kasnije predstaviti Gudački kvartet Tartini također iz Slovenije. Petak, 13. maj obilježit će radionice za studente muzike na Muzičkoj akademiji u Sarajevu koje će voditi članovi Gudačkog kvarteta Tartini. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije