'I moja bijela traka' Elme Selman by Velija Hasanbegović

Radiosarajevo.ba
'I moja bijela traka' Elme Selman by Velija Hasanbegović
/ FOTO: Velija Hasanbegović
 
"Performans 'I moja bijela traka...' ima za cilj prisjećanje i podsjećanje na žrtve opštine Prijedor, civile koji su mučeni, ponižavani i ubijani zbog pripadanja drugoj ili drugim vjerskim skupinama. Na ovaj performans sam se dugo spremala, skupljajući snagu da i na ovaj način podsjetim na ubijene (nestale) očeve, majke, sinove, kćeri, bližu i širu rodbinu, između ostalih i moju, stanovnike opštine Prijedor. Ovakav zločin ne smije biti zaboravljen i građani Prijedora, porodice žrtava, državljani BiH imaju pravo na sjećanje, komemoraciju i memorijale, koji nam, ni 20 godina nakon zločina, nisu dozvoljeni'', kazala je umjetnica Elma Selman.


Performansom 'I moja bijela traka...' umjetnice Elme Selman koji se odžava danas u Collegium Artisticumu, Internacionalni teatarski festival MESS daje svoj doprinos kampanji Dan bijelih traka. Performans je danas otvoren za javnost do večernjih sati.

U fotogaleriji pogledajte fotografije Velije Hasanbegovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije