Humanitarna biciklistička tura za Salku Aljovića

Radiosarajevo.ba
Humanitarna biciklistička tura za Salku Aljovića

Biciklistički klub "MTBPULS" u nedjelju (13.06.) vozi humanitarnu turu za Salku Aljovića, 27-godišnji Sarajliju kojemu je zbog povreda od auta zadobijenih tokom vožnje na biciklu i dalje potrebna pomoć prijatelja.

Salko je zaljubljenik u fudbal, planine i biciklizam. Prošle godine je doživio nesreću na biciklu, kada ga je u mjestu Straišta u trnovskoj općini, udarilo vozilo. Nesretni mladić tada je zadobio prelom kičme, rebara i teške povrede grudnog koša. Odmah po dolasku u Klinički centar je operisan, a nakon osam mjeseci liječenja nedavno je izašao iz bolnice.

Salko stanuje u Pofalićima, na šestom spratu stambene zgrade. S obzirom na to da lift staje između spratova, od lifta do stana njegovih roditelja nalazi se osam, za njega nepremostivih stepenica, jer je Salko vezan za kolica.

Ovom vrijednom mladiću koji je uvijek pritrčavao u pomoć svima kojima je to trebalo, sada treba pomoć. Kako bi se mogao nesmetano kretati, potrebno je napraviti platformu za invalide kojim će se moći popeti do stana, a da mu za to ne treba četvorica jakih ljudi.

Cilj Biciklističkog kluba BBK MTBPULS je da nađe sponzora koji bi im pomogao da skupe dovoljnu količinu novca i Salki olakšaju svakodnevni život, saopćeno je iu Kluba.

Više informacija o akciji potražite ovdje.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije