Historijski muzej BiH: Obuka profesora o holokaustu u Evropi i Bosni i Hercegovini (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Historijski muzej BiH: Obuka profesora o holokaustu u Evropi i Bosni i Hercegovini (FOTO)
/ Historijski muzej BiH: Obuka profesora o holokaustu u Evropi i Bosni i Hercegovini, FOTO: Historijski muzej

Ove  godine u spomen na oslobođenje od nacističkih logora, Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Jevrejska zajednica, Udruženje profesora istorije i Memorijalni centar de la Shoah povezan s Federalnim ministarstvom obrazovanja i Ministarstvom prosvjete i kulture iz eniteta Republika Srpska, udružili su se u organiziranju obuke profesora o holokaustu u Evropi i Bosni i Hercegovini.

Četrdeset nastavnika i profesora iz cijele zemlje će pratiti četverodnevni seminar s vrhunskim evropskim istoričarima (Belgija, Francuska, Bosna, Srbija, Njemačka) i rasprave oko ustaškog režima, masovnih ubistava tokom Drugog svjetskog rata i procesa sjećanja na holokaust.

Ovo partnerstvo je pokrenuto prije 2 godine i naglašava dugoročnu saradnju između francuskih i bosanskih partnera u čuvanju evropskog pamćenja, zasnovanog na pažljivom razumijevanju i poznavanju historijskih činjenica.

Trening je podržan od strane Goethe Instituta, francuskog veleposlanstva i Claims konferencije, a traje od15.04.- 18.04.2015. godine u Historijskom muzeju BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije