Hip-hop grupa Dizeštat objavila prvi singl: Nafakali

Radiosarajevo.ba
Hip-hop grupa Dizeštat objavila prvi singl: Nafakali
Foto: Vanja Lisac / Dizestat

Sarajevska hip-hop grupa Dizeštat danas je predstavila svoj prvi singl "Nafakali" na Youtube kanalu kreativne platforme Disco Kliker.

Sniman na više lokacija na području Bosne i Hercegovine, spot za pjesmu "Nafakali" djelo je Multimedijalnog studija Spektroom.

Producent spota je Nikola Blagojević, kamermanski tim predvodili su Jasmin Spahić i Amer Beganović, dok je za montažu spota zaslužan Danko Bevanda. Režiju potpisuje kreativni tim Spektrooma. Pjesma je snimana u Kolateral studiju, a beat, mix i mastering pjesme djela su producenta Dizeštata, Kolaterala.

Dizeštat je nova sarajevska hip-hop grupa osnovana s ciljem zbijanja redova i ujedinjenja domaćih kreativnih snaga koje su u posljednjih nekoliko godina predstavljale okosnice kvalitetne bh. muzike.

MC-jevi Stoposto, Geko i Black Beriz, DJ Čori Čo i producent Kolateral su osnovali Dizeštat 2019. godine.

Nažalost, producent Kolateral je preminuo u maju 2020. godine, ali njegova radna etika, muzička zaostavština i duh nastavljaju biti temeljem onoga što je Dizeštat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije