'Halloween Symphonic': Pogledajte kako je bilo na koncertu Sarajevske filharmonije

4
Radiosarajevo.ba
'Halloween Symphonic': Pogledajte kako je bilo na koncertu Sarajevske filharmonije
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Halloween Symphonic, Narodno pozorište Sarajevo

U skladu sa svojom pogramskom linijom 'Slušaj drugačije' večeras je u izvedbi omiljenog orkestra Sarajevske filharmonije održano drugo izdanje koncerta Halloween Symphonic.

Muzička djela programskog karaktera evocirala su dijabolučnu ili jezivu atmosferu, potaknutu i kostimiranom publikom i izvođačima i rekvizitima u istom duhu.

Iako je koncept događaja ukazivao prije svega na dobru zabavu, dirigentica Samra Gulamović i sjajni filharmoničari pobrinuli su se da umjetnički doživljaj bude potpun.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Osim hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo na najstrašnijem koncertu u godini učestvovali su i talentirani učenici/e baletskog odsjeka muzičke škole "Mladen Pozajić".

Na programu su, između ostalih kompozicija bile Allegro iz 10. Simfonije Dmitrija Šostakovića, Noć na golom brdu od Modesta Patroviča Musorgskog, Mozartov Requiem, Dvořákova simfonijska poema Vodeni goblin te Hedwigina tema iz filma Harry Potter.

"Halloween Symphonic": Provedite najstrašniju noć u godini uz Sarajevsku filharmoniju

"Halloween Symphonic": Provedite najstrašniju noć u godini uz Sarajevsku filharmoniju

Osim u muzici, posjetitelji su mogli uživati i u koktelu iznenađenja, tačnije u "čarobnim napitcima", a kako je sve to izgledalo možete pogledati u fotogaleriji portala Radiosarajevo.ba.

Naredni koncert Sarajevske filharmonije najavljen je za subotu, 4. novembra, kada će se sarajevskoj publici predstaviti poljski umjetnici, pijanista Marek Bracha izvedbom Koncerta za klavir i orkestar br. 2 u f-molu slavnog Frederica Chopina, dok će orkestar predvoditi maestra Marta Kluczyńska kroz izvedbe dva djela iz literature poljskih kompozitora. Na programu će se naći i djelo bh autorice Hanan Hadžajlić pod nazivom Machiavellian Hypomania.

/ Anketa

Da li obilježavate Noć vještica / Halloween?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije