Grad Sarajevo finansirat će Sarajevo Film Festival sa 50.000 KM

Radiosarajevo.ba
Grad Sarajevo finansirat će Sarajevo Film Festival sa 50.000 KM
Grad Sarajevo sa 50.000 KM podržat će ovogodišnji Sarajevo Film Festival. Pomenutim novcem bit će finansirane promotivne aktivnosti i uređenje gradskih lokacija.

Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava za sufinansiranje potpisali su danas dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

"Sarajevo Film Festival ima poseban tretman s obzirom na to da se radi o najvećoj filmskoj smotri u regionu. Poruku koju Sarajevo šalje u tih devet dana održavanja zaslužuje pažnju i potporu svih institucija vlasti. Grad Sarajevo će, pored finasijske potpore, i na druge načine biti involviran u dešavanja vezana za SFF kao bi Sarajevo u svečarskom tonu poželjelo dobrodošlicu svim učesnicima i gostima 22. filmske smotre", rekao je Skaka.

Na ovaj način Grad Sarajevo se nakon pauze od nekoliko godina, ponovo uključio i pružio finansijsku podršku organizaciji ove kulturne manifestacije, saopćeno je.

Sarajevo Film Festival počinje 12. augusta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije