Gledajte uživo: Predstava Boxer teatra Thalia iz Berlina

0
Radiosarajevo.ba
Gledajte uživo: Predstava Boxer teatra Thalia iz Berlina
Foto: MESS / Predstava Bokser

Predstava renomiranog njemačkog teatra Thalia iz Berlina u okviru MESS-a nije mogla doći u Bosnu i Hercegovinu zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Ipak, svi zainteresirani gledatelji mogu je besplatno pogledati večeras s početkom u 20:00 sati na YouTube kanalu Festivala MESS.

Kada je riječ o predstavi - tridesetih godina prošlog vijeka u Varšavi, jevrejski bokser Jakub Shapiro služi se snagom i agilnošću svog tijela kako bi se izvukao iz bijede u kojoj je odrastao. On radi za svog kuma, Jana Kaplicu, koji vlada Varšavom kao što je i Al Capone vladao Čikagom.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Ta bitanga upravlja bordelima, ubire reket i uživa u luksuznom životu, u skupim autima i mračnim barovima. Shapiro pravi društvo Kaplici i obavlja prljave poslove za njegovo kriminalno carstvo. Međutim, mafijaške poslove i lagodan život poremetit će borba sa poljskim nacionalistima koji žele preuzeti kontrolu nad gradom. Ova drama daje upečatljivu sliku Varšave neposredno prije upada njemačkih vojnih snaga.

Poljska rediteljica Ewelina Marciniak kazuje nam ovu priču iz perspektive triju žena iz Shapirovog života, a osobito iz perspektive njegove ljubavnice Ryfke, vlasnice bordela, naveli su iz MESS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije