Gastro eko festival

Radiosarajevo.ba
Gastro eko festival

Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović od 23. do 26. aprila ove godine bit će održan Gastro eko festival.

Već nekoliko godina, na ovom trgu, organiziraju se manifestacije koje promoviraju sektor ljekovitog bilja, pčelarstva i gastro kulture.

U organizaciji tih manifestacija posebna pažnja posvećuje se organiziranju izložbe tradicionalnih recepata, zdravih proizvoda, ljekobilja, povrća i voća, pčelarstva i opreme, itd.

Također, prezentaciji prirodnih ljepota, turističke ponude i tradicijskih vrijednosti BiH, te uključivanju što više mladih i djece s ciljem izgrađivanja svjesti o potrebi održivog razvoja kroz zaštitu i očuvanje biološke raznolikosti (biodiverziteta) i u tom kontekstu zaštite i ispravnog korištenja ljekovitog bilja.

Iz godine u godinu interes građanstva za ove manifestacije raste, što je i cilj, kako u pogledu informiranja o pravilnoj i zdravoj ishrani, ljekovitosti proizvoda, tako i u pogledu interesa za pokretanje vlastite proizvodnje.

Ovakav način promoviranja domaće ali i organske proizvodnje pokazao se efektnim i učinkovitim, jer se i proizvođači između sebe povezuju i uspostavljaju poslovne kontakte.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije