Galerija Novi Grad najavljuje: Pejzaži duše, uma i srca Alise Teletović

3
Radiosarajevo.ba
Galerija Novi Grad najavljuje: Pejzaži duše, uma i srca Alise Teletović
Alisa Teletović / Pejzaži duše, uma i srca

Galerija Novi Grad najalvjuje otvaranje izložbe "Pejzaži duše, uma i srca" sarajevske akademske slikarice Alise Teletović. 

Radi se o selekciji dvadesetak slika kombinovane tehnike, na papiru, dimenzija 70x50cm.

"Pejzaži duše, uma i srca" savremene slikarice i grafičke dizajnerice, Alise Teletović, odražavaju razmišljanje da negde duboko u nama, ispod granice svjesti, divljaju razni motivi i osjećanja, a uloga svesnog Ja je, između ostalog, da sve njih uravnoteži - napisala je autorica.

“Mi smo tako krhki i dragocjeni. Kako je tehničko-naučni svijet rastao, tako je naš svet postajao dehumanizovan. Čovek se osjeća usamljenim u univerzumu zato što više nije povezan s prirodom, izgubio je svoje autentično i nesvesno značenje – kaže slikarica.

Svečano otvorenje, uz sve epidemioloke mjere, održat će se u ponedjeljak 15.02.2021 u 14:00h. Izložba traje od 15. do 24. februara 2021.godine, a radno vrijeme galerije je od 10:00 do 16:00 sati svaki dan.

Pejzaži duše, uma i srca - undefined

Alisa Teletović : Pejzaži duše, uma i srca

Dinamična biografija  umjetnice Alise Teletović obilježena odrastanjem u Hercegovini, izbjeglištvom, studijama i osnivanjem porodice u Australiji, povratkom u BiH i osnivanjem vlastitog ateljea u Sarajevu. Diplomirala je 2000. godine na RMIT univerzitetu u Melbourneu, gdje je studirala likovnu umjetnost, elektronski dizajn i medije. Članica je Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH, Napretka te ULUBIH-a. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih izložbi, između ostalog u Melbourneu, Perthu, Adelaide, Beču, Trogiru, Zagrebu, Sarajevu i Tuzli. Laureatkinja je niza priznanja i nagrada. 

Umjetnički radovi autorice Alise Teletović nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama širom svijeta, a njeno umjetničko djelovanje možete pratiti na društvenim mrežama, te na zavničnoj web stranici  kao i www.michica.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije