Futavci najavljuju album prvijenac svirkom u klubu Johnny

Radiosarajevo.ba
Futavci najavljuju album prvijenac svirkom u klubu Johnny

Mladi sarajevski bend Futavci počeo je s radom 2011. godine. Kako sami kažu, od početka su fokusirani na autorski rad, koji se može svrstati u okvire new primitives muzičkog pokreta, nastalog  na ovim prostorima sredinom 80-ih godina. Prepoznatljiva karakteristika benda su tekstovi koji na duhovit i satiričan način ukazuju na društvene probleme.

Sredinom prošle godine, Futavci su svoj rad krunisali snimanjem albuma u Shock Room studiju, u Sremskoj Mitrovici. Produkcija albuma završena je krajem 2013. godine, a članovi benda trenutno pregovaraju s izdavačkim kućama, vezano za uvjete izdavanja albuma.

Futavci će u subotu, 22. marta 2014, upriličiti koncert na kojem će svi prisutni imati priliku poslušati pjesme koje će se naći na albumu Socijalni Rock u živoj izvedbi, a koji će biti održan u Pro Rock clubu Johnny u Sarajevu, s početkom od 21:30.

Osim autorske svirke, gosti će moći uživati u obradama svjetskih hitova kao i u igri brzog ispijanja piva, najavili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije