Filmadžije, BH Film Festival vas poziva da prijavite svoje radove

Radiosarajevo.ba
Filmadžije, BH Film Festival vas poziva da prijavite svoje radove
/ Sa prethodnog izdanja BHFF-a
Četrnaesti po redu Bosanskohercegovački Film Festival koji se održava u New Yorku poziva sve filmske stvaraoce da prijave svoje filmove.

BHFF je posvećen predstavljanju savremene bosanskohercegovačke kinematografije, te doprinosi boljem razumijevanju Bosne i Hercegovine, njene kulture i kompleksne historije.

Tačan datum kao i ostali detalji BHFF 2017 će biti objavljeni uskoro.

Prijavite Vaš film

BHFF programerski tim će birati filmove u različitim kategorijama, kao što su dokumentarni, igrani, kratki i animirani. Filmovi koji mogu konkurisati su:

1. Filmovi bh. reditelja koji žive ili dolaze iz Bosne i Hercegovine, ili

2. Filmovi producirani ili koproducirani od strane bh. filmske producentske kuće koja se nalazi u Bosni i Hercegovini, ili

3. Filmovi bilo kojih režisera ili producentskih kuća čiji film se dotiče teme Bosne i Hercegovine ili koji imaju uzak značaj za bh. socio-ekonomsku, kulturnu i historijsku tematiku, i

4. Filmovi koji padaju pod bilo koju od gore navedenih kvalifikacija i koji su producirani u 2015., 2016. ili 2017. godini.

Filmovi koji dospiju do zvanične selekciju za BHFF 2017. god. će ući u natjecaj za nagrade žirija i publike. Filmovi koji su se se prikazivali na prijašnjim BHFF-ima su osvajali mnogobrojne nagrade na filmskim festivalima širom svijeta uključujući Kanski film festival, Berlinale i mnogi drugi.

Za više informacije oko procesa prijave filmova posjetite zvaničnu stranicu Bh. Film Festivala

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije