Dokumentarni film "Saraj'vo" Mustafe Mustafića nominiran za IMAGO nagradu

Radiosarajevo.ba
Dokumentarni film "Saraj'vo" Mustafe Mustafića nominiran za IMAGO nagradu
YouTube / PrtScr
Europska federacija snimatelja IMAGO objavila je jučer nominacije za kategorije igranog filma i serije te dokumentarnog filma.

Na listi nominiranih filmova je bosanskohercegovački dokumentarni film Saraj’vo legendarnog snimatelja Mustafe Mustafića. Za snimateljski rad na ovom filmu nominirani su Mustafa Mustafić, Almir Đikoli i Faris Dobrača. 

Nagrade Imago bit će podijeljene na svečanoj dodjeli proslavi dvadesetpetogodišnjice ovog europskog snimateljskog udruženja u Helsinkiju, od 26. do 28. oktobra.

Dokumentarni filmski esej Saraj’vo, reditelja Mustafe Mustafića priča neispričane sarajevske priče, slika svakodnevne gradske rituale i iz neotkrivenih uglova otkriva obične i neobične sarajevske dane i stanovnike. 

Saraj’vo je autorov omaž gradu i svjedočanstvo o fragmentu vremena, ali i lična, sasvim intimna slika jednog Sarajlije.

Film je nastajao tokom 5 godina kontinuiranog dokumentarnog snimanja, a autorsku ekipu pored snimatelja, reditelja i scenariste čine montažer Miralem Zubčević, kompozitor Damir Imamović i dizajner zvuka Igor Čamo.

Film je producirala SCCA/pro.ba, producentica Amra Bakšić Čamo u koprodukciji sa PANGLAS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije