Festival "Pravo ljudski" prikazuje bh filmove u Glasgowu

Radiosarajevo.ba
Festival "Pravo ljudski" prikazuje bh filmove u Glasgowu

Faruk Lončarević: Mama i tata


Filmski festival o ljudskim pravima Pravo Ljudski predstavit će publici u Glasgowu (Velika Britanija) dva bosanskohercegovačka filmska ostvarenja i dva dokumentarna filma koji tematiziraju poslijeratnu bh stvarnost. Radi se o programskoj razmjeni sa Međunarodnim dokumentarnim filmskim festivalom o ljudskim pravima Document 8, iz Glasgowa (Velika Britanija) od 29. do 31. oktobra 2010 godine

Prikazat će se filmovi Mama i Tata u režiji Faruka Lončarevića, Šta ja znam u režiji Šejle Kamerić, Tragovi u režiji Guillerma Carrerasa - Candija i Šta ostaje u režiji Clarrise Thieme.

Programska razmjena i suradnja između fimskih festivala Pravo Ljudski i Document 8 inicirana je u sklopu Human Rights Film Networka, međunarodne platforme za promociju i suradnju filmskih festivala o ljudskim pravima i socijalno angažiranog filma, a u kojem su oba festivala članovi.

Putem ove programske razmjene Pravo Ljudski i Document 8 imaju za cilj promociju aktualnog filmskog stvaralaštva obje zemlje, te se ujedno naglašava međunarodni karakter oba festivala.

Festival Pravo Ljudski održat će se u Sarajevu u novembru

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije