Festival američke kulture

Radiosarajevo.ba
Festival američke kulture


Tokom festivala, posjetioci će imati priliku vidjeti izložbu fotografija američkih diplomata koji rade u Ambasadi u Sarajevu, pogledati nekoliko američkih filmova, kao i prezentaciju scena iz brodvejskog mjuzikla koje su pripremili studenti Akademije scenskih umjetnosti i gospođa Edie Cowan iz New Yorka.

Svečano otvaranje Festivala planirano je u čevrtak, 26. marta u 19:30, u Bošnjačkom institutu u Sarajevu. Tada će biti otvorena izložba fotografija i održan kratki koncert. Izložba će biti otvorena sedam dana.

U petak, 27. marta, bit će organizirano prikazivanje američkih filmova: Akeelah and the Bee u 11:00h, Little Miss Sunshine u 14:00h, La Bamba u 17:00h, i We are Marshall u 20:00h. Svi filmovi će biti prikazani na Akademiji scenskih umjetnosti.

U subotu, 28. Marta, Festival se zatvara na Akademiji Scenskih umjetnosti u 20:00h. Tada će studenti Akademije scenskih umjetnosti izvesti scene iz bordvejskog mjuzikla koji su pripremili sa gospođom Edie Cowan iz New Yorka.

Tokom trajanja festivala, uz izuzetak svečanog otvaranja (samo za pozvane goste), ulaz na sve festivalske događaje je slobodan.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije