EXIT i Sea Dance među najboljim evropskim festivalima

Radiosarajevo.ba
EXIT i Sea Dance među najboljim evropskim festivalima

U velikoj konkurenciji festivala koji su ove godine bili nominirani u najvažnijoj kategoriji najvećih evropskih festivala (Best Major European Festivals), a na osnovu glasova preko 1,2 miliona ljudi iz cijelog svijeta, EXIT se, kako je jutros objavljeno iz Evropskih festivalskih nagrada, ponovo našao na listi dvanaest najboljih, u društvu najvažnijih evropskih manifestacija kao što su danski Roskilde, belgijski Tomorrowland, mađarski Sziget i njemački Rock am Ring.

I Sea Dance je očigledno osvojio srca publike, jer je nakon nominacija u dvije kategorije, za Najbolji novi festival (Best New Festival), kao i za Najbolji festival srednje veličine (Best Medium Size Festival) izabran među finaliste u obje kategorije.

Na ovaj način oba festivala u okviru EXIT Avanture ušla su u trku za prestižne festivalske titule. Pobjednici, koje bira publika iz cijele Evrope, zajedno s EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, bit će proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 14. januara 2015.

Jedan od umjetnika koji će obilježiti ovu ceremoniju je svakako i Stromae, koji je ušao u finale u čak tri kategorije na Evropskim festivalskim nagradama, za najboljeg headlinera, najboljeg novog izvođača i festivalsku himnu godine!  

U uži izbor najboljih headlinera (Best Headliner) po izboru publike na Evropskim festivalskim nagradama, osim Stromaea, ušli su i Queens of The Stone Age. Također, među najboljih deset novih izvođača (Newcomer Of The Year) izabrani su Stromae, Mighty Oaks, kao i Birth of Joy, koji su nastupili na ovogodišnjem EXIT festivalu, dok je u trci za festivalsku himnu godine (Festival Anthem of the Year) Stromae sa svojim hitom Papaoutai.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije