Erogene Zone u Sa clubu

Radiosarajevo.ba
Erogene Zone u Sa clubu

Erogene zone održat će koncert u Sa clubu u subotu 04.04.2009 u 22 sata. Cijena ulaznice za ovaj događaj je 10km, karte se mogu kupiti na blagajni Sa cluba, na dan koncerta od 19h.

Grupa Erogene Zone osnovana je u Sarajevu krajem 1992. godine.Tokom ratnih godina nastupaju po sarajevskim klubovima. Ljeta 1994 godine. objavljuju debi album "Šuti seko šuti" kojeg je nemoguće nabaviti jer je štampan u samo 500 primjeraka i nije bio u javnoj prodaji. Te godine od "Studio 99" dobili su nagradu "Fenix" u konkurenciji najboljeg rock albuma. Drugi album grupa je objavila krajem 1997.godine pod nazivom "Robija" i na njemu se nalazi 12 pjesama. Sredinom 1999 godine. objavili su svoj treći album "XXL" za koji su dobili odlične kritike i koji se smatra njihovim najzrelijim djelom.

Njihov četvrti album završen je početkom 2003. godine i nosi naziv "Mistični znaci". Moderan pristup i dobra svirka čine ih onim što oni jesu. Prva znacajnija priznanja stizu pozivom iz Italije i nastupima na koncertu u Skandiciju, a 17. maja 1996. godine na internacionalnom festivalu "European Rock Contest" u Firenci. Tom prilikom objavljen je i kompilacijski album ucesnika festivala, na kojem je i njihova hit pjesma "Sam". U martu 1997. nastupaju na internacionalnom festivalu "Kulturufer" odrzanom u njemackom gradu Fridrishafen. Snimaju i pet video-spotova za hit pjesme "Menso", "Hani Hi", "Robija" i "Chicago Blues". U septembru 1998. ponovo nastupaju u Italiji, gdje imaju tri solisticka koncerta u Bolonji.

Tokom djelovanja grupa je imala vise personalnih promjena, ali njenu okosnicu cine: Almas Smajovic, pjevac i bas, Almir Komarica, solo gitara, i Muhamed Trnka, ritam gitara, a sarađivali su Samir Omerbegovic, Adis Mahmutovic, Admir Dzelmo, Almir Lemes, i Edhem Saltagic. U maju 2006.godine Erogene Zone obilježavaju 10 godina svog uspješnog postojanja na muzičkoj sceni, unplugged koncertom u BKC-u pod nazivom "Mi nismo isti". U februaru 2007.godine promovišu svoje prvo DVD izdanje "Mi nismo isti", koji pored snimke koncerta održanog u BKC-u sadrži i neke dodatke poput biografije, diskografije, video spotova, fotografija i zanimljivih snimaka iza scene. Danas , jednu od najuspješnijih BH grupa čine Almas Smajlović, vokal i bas gitara, Muhamed Trnka, gitara i Edhem Saltagić, bubnjevi.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije