En-Knap gostuje u SARTR-u

Radiosarajevo.ba
En-Knap gostuje u SARTR-u

Poznata slovenačka trupa EnKnap predstavit će se 8. maja u sarajevskom teatru SARTR sa predstavama Cut out i Sky. Radi se o dvije predstave koje se igraju jedna za drugom. Predstavu Cut out režirao je Bojan Jablanovec i grupa Via Negativa istražujući svođenje pozorišnih odnosa na relaciju izvođača i posmatrača u datom vremenu i prostoru.

Komad Sky, Simona Sandronija napravljen je kao nastavak performansa Između i predstavlja dopunu performansa Zemlja koreografa Lenke Flori, a prikazuje prostrano i bezgranično nebo na kome ljudi traže jedni druge kako bi izbegli usamljenost. Pronalazeći se, počinju da sumnjaju, zavode, dominiraju, bivaju neodređeni, otimaju se, zavide i bore. Gledaju dole, ka Zemlji i razmišljaju o izgubljenoj sreći.

Inače, plesna trupa En-Knap iz Ljubljane, čiji je umetnički direktor Iztok Kovač, osnovana je davne 1993. godine te spada među najrelavantnije i najproduktivnije plesne skupine u ovom djelu Evrope. Njihova estetika je posebna i prepoznatljiva. Sarajevska publika je imala priliku gledati ih u sklopu Festvala MESS, 1998, godine sa predstavom Codes of Cobra, a u režiji Iztoka Kovača.

Karte za predstavu su već puštene u prodaju i mogu se kupiti na biletarnici SARTR-a

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije