Džeko:"Želim prenijeti zahtjeve djece"

Radiosarajevo.ba
Džeko:"Želim prenijeti zahtjeve djece"

Edin Džeko, prvi ambasador UNICEF-a u BiH (Foto: radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

UNICEF je u svojim prostorijama u Sarajevu iznio utiske nakon prvog zadatka Edina Džeke kao ambsadora UNICEF-a iz BiH. Obilazio je škole u Brestovskom, Kaćunima, Busovaći, Novom Travniku, Fojnici i Bilalovcu.
 

"Jučerašnja posjeta školama je veoma značajna za mene. Bio sam u prilici da obradujem mnogo djece, te da im ukažem na činjenicu da su tolerancija, rad , upornost i učenje siguran put do uspjeha. Moj zadatak, kao ambasadora UNICEF-a, je da pomognem da se glas djece čuje što glasnije i da njihovi zahtjevi i želje dođu do šire javnosti i donosilaca odluka." izjavio je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine.
 

Florence Bauer je još dodala da u ovo doba recesije država mora da smanji troškove u svim ostalim oblastima, ali da zaštita prava djece i dalje trebaju da budu na prvom mjestu.


Florence Bauer i Džeko (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)
 

Džeko je obilazio škole koje funkcioniraju po principu "dvije škole pod jednim krovom", a to je dio projekta "Kreiranje sigurnog okruženja za djecu". U svim školama djecu su predala svoju verziju zida želja i zahtjeva, na kojem su djeca imali priliku izraziti svoje želje i mišljenja sa nadom da će ona biti ispunjena.

Više: Prva terenska posjeta ambasadora UNICEF-a Edina Džeke


Džeko ispred zida želja (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)


Crtež najboljeg strijelca Bundes lige i ambasadora UNICEF-a (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije