Dva spektakularna koncerta zatvorit će sezonu

Radiosarajevo.ba
Dva spektakularna koncerta zatvorit će sezonu
Premda se akademska godina, ali i koncertna sezona bliže kraju, Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu u utorak, 21. juna 2016, organizira dva koncertna događaja.

Koncert 'Klavirski duo' zakazan je za 18 sati u prostorijama koncertne sale Srednje muzičke škole u Sarajevu, a na njemu će se predstaviti eminentne pijanistice  s njujorškom adresom - Milica Jelača Jovanović i Marija Ilić.

Pijanistice namjeravaju izvesti inspirativan i za sarajevski koncertni repertoar neuobičajen program posvećen svirci za klavir 4-ručno te dva klavira. 

Tako će publika dobiti priliku uživati u ostvarenjima J. S. Bacha, A. Vrebalova, I. Karače, W. Bolcoma, W. Lutosalvskog.

Drugi koncert održat će se povodom Svjetskog dana muzike. Akademija ga organizira u saradnji s Asocijacijom studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Talentirani studenti insturmentalnih odsjeka se organizacijom
koncerta pridružuju svjetskim tokovima, čime svakako ukazuju da
bosanskohercegovačka javnost može računati na kreativnost i talentiranost mladih generacija. 

Raznovrstan program sačinjavaju djela najvećih svjetskih kompozitora poput D. Poppera, M. Ravela, L. van Beethovena, A. Rozmana, W. A. Mozarta, E. Bozze, B. Martinua, W. Siegela, ali i mladog bosanskohercegovačkog kompozitora Tonija Toplana.

Kvalitetnih interpretacija zasigurno neće nedostajati, a što su zaista pripremili studenti Akademije povodom Svjetskog dana muzike imate priliku uvjeriti se 21. juna u Domu Oružanih snaga BiH s početkom u 20 sati.

Ulaz na oba koncerta je slobodan!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije