Dubiozino pretrpano ljeto

Radiosarajevo.ba
Dubiozino pretrpano ljeto


Dubioza Kolektiv je sa svojim hitom "Vidi, vidi, vidi" dospio na prvo mjesto MTV top liste Domaćica. Na ovoj regionalnoj top listi koja predstavlja najbolje pjesme/spotove autora i bendova iz regiona Dubioza je prva već dvije sedmice, a značajno je i to da u kreiranju poretka na listi učestvuju i gledatelji MTV-a glasajući na jednom od tri MTV website-a (mtv.rs , mtv.com.hr i mtv.si ).

Spot za pjesmu je djelo autorske ekipe koju čine studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva, koji su za ovaj rad nagradjeni i na nedavno održanom festivalu kreativnih komunikacija Magdalena u Mariboru.

Dubioza kolektiv nastavlja sa promocijom albuma "5 do 12" koji je objavljen u aprilu ove godine na web stranici www.dubioza.org, a do danas ga je besplatno preuzelo 70.000 ljudi. U prodaji se od maja nalazi i CD/DVD u izdanje izdavačke kuće Menart na kojem se osim pjesama sa albuma nalaze i remiksirane verzije kao i video materijali sa live snimcima benda. Album je dobio izvrsne recenzije u čitavom regionu, a publika na koncertima "horskim pjevanjem" pokazuje koliko su nove pjesme dobro prihvaćene.

Dubioza će album "5 do 12" promovisati nastupima na ljetnim festivalima "Pohoda fest" - Trencin, Slovačka; "Inne Brzmienia Festival" - Lublin, Poljska; "Balkan Corner" - Montroux, Švicarska; "ŠVIC festival" - Trebnje, Slovenija; "Pozitiva fest" - Rovinj, Hrvatska; "Karlsoyfestival" - Karlsoy, Norveška; "De Wisselfeesten" - Kasterlee, Belgija; "Beskydy Sound festival" - Frydek Mistek, Slovačka; "Rock U Ravnici" - Vinkovci, Hrvatska; "Trutnov Open Air festival" - Trutnov, Češka; "Špancir Fest" - Varaždin, Hrvatska i "Pradeda fest" - Hustopece u Brna, Češka.

Naredni nastup u BiH će se desiti u Mostaru 22. jula u Sportskom centru Kantarevac, a 29. jula slijedi koncert sa kultnom pakistansko-britanskom grupom Fun-da-mental u Domu mladih u Sarajevu, saopćeno je od strane benda.

radiosarajevo.ba



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije