Dubioza kolektiv na evropskoj turneji

Radiosarajevo.ba
Dubioza kolektiv na evropskoj turneji

Foto: Denis Baptiste

Dubioza kolektiv se trenutno nalazi u Holandiji, gdje nastavljaju sa turnejom započetom 18. 3. 2010. godine. U zemljama Skandinavije, bend je rasprodao koncerte u Malmeu, Geteborgu i Oslu, a zbog velikog interesa publike dogovorena je i nova mini-turneja po skandinavskim zemljama krajem aprila.

Boravak u Norveškoj Dubioza je iskoristila da učestvuje na tribini "Razglasaj", u organizaciji nevladine organizacije "Stećak", na kojoj se razgovaralo o važnosti učešća tamošnje bosanskohercegovačke zajednice na oktobarskim izborima.

Turneja je, nakon Skandinavije, nastavljena u Češkoj, uspješnim koncertima u Brnu te u klubu Akropolis u Pragu. Veliki interes za ovaj nastup je pokazao i najpoznatiji praški "Radio 1", koji je snimio audio zapis cijelog koncerta i koji će biti emitovan u njihovom programu. Slijede nastupi u Delftu, Tilburgu i Nieuwendijku u Holandiji, a nakon toga povratak u Prag i nastup u okviru filmskog festivala Febiofest. Ovim nastupima se završava veoma uspješna koncertna promocija albuma "Firma ilegal", u toku koje je odsvirano više od stotinu koncerata.

Podsjećamo, za 12. april je zakazano objavljivanje novog albuma "5 do 12". Album će biti dostupan na besplatan download sa web site-a www.dubioza.org, a u maju će izdavačka kuća Menart objaviti i CD izdanje, na kojem će, osim pjesama sa albuma, biti i remixi te koncertni video materijal benda, javljaju iz managementa Dubioza kolektiva.

Do tada, slušajte prvi singl sa ovog albuma Vidi, vidi, vidi

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije