Drugi Gastro eko-fest

Radiosarajevo.ba
Drugi Gastro eko-fest

Drugi gastro eko-fest pod nazivom „Hrana sa sevdahom“ bit će održan od 23. do 26. aprila u Sarajevu. Izlagači dolaze iz cijele BiH - Gračanice, Konjica, Sarajeva, Travnika, Bosanske krajine...

"Od četvrtka do nedjelje na Trgu oslobođenja -Alija Izebegović i okolnim prostorima dešavat će se mnogo interesantnih programa. Prije svega, tu su natjecanja, odnosno prezentacije sarajevskih kulinarskih virtuoza koji će pripremati specijalitete koje će moći degustirati građani i posjetioci festivala“, izjavila je u ime organizatora Samira Katica-Arnautović.

Najavila je da će u četvrtak navečer u Domu Oružanih snaga BiH biti upriličeno predstavljanje malezijske nacionalne gastro-ponude, predstavljanje narodnih nošnji Malezije i prikazivanje kratkog filma o prirodnim ljepotama Malezije.

"U petak smo predvidjeli kulturno-umjetnički program, a u subotu prezentaciju bosanskog lonca. Cilj nam je da se posjetiocima i prisutnima na Trgu Alije Izetbegovića predstavi šta sve ide u bosanski lonac, kako se on spravlja i da se pokaže da je, i pored toliko sastojaka, bosanski lonac itekako ukusan“, kazala je Katica-Arnautović.

Pored predviđenih programa, na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović bit će postavljena i savjetodavno-prodajna izložba zdravih proizvoda – ljekovitog bilja, pčelinjih proizvoda, eko-hrane...

Gastro eko-fest održava se u sedmici u kojoj se obilježava Dan planete Zemlje.

Tokom trajanja eko-festa prigodne kulturno-umjetničke programe izvest će kuturno-umjetnička društva iz Vareša, Goražda i Sarajava.

Organizator festivala, glavni nosilac svih aktivnosti jest ekološka nevladina organizacija Dio srca, a partneri su im Asocijacija organskih proizvođača BiH.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije