Dokumentarac Rok Dezerteri u Kinu 1. maj

Radiosarajevo.ba
Dokumentarac Rok Dezerteri u Kinu 1. maj

U nedjelju, od 20 sati u Kinu 1. maj, će biti prikazan dokumentarac  iz 1990 godine o Novom Talasu u Beogradu pocetkom 80-ih.

Muziku je radio bend Šarlo Akrobata a u filmu se pojavljuju Dušan Kojić Koja (gitara) i Ivica Vdović Vd (bubnjevi) iz ovog benda sa Aleksandrom Berčekom (bas) kao grupa VIS "Dobri Dečaci". Tri pjesme ("Slobodan", "Dosta mi je svega" i "Depresija") za koje je Koja napisao muziku su kreirane za tu priliku a materijal nikada kasnije nije objavljen. U filmu se pojavljuju i Vlada Divljan i Srđan Šaper iz ondašnjih Idola.

Slobodan je uzoran mladić, upravo onakav kakvog očekuju njegovi ugledni i situirani roditelji. Dobar je student, ima djevojku kojom će da se oženi jer je iz "prave" porodice. Međutim, jednog dana, vjerenica ga u nastupu ljubomore udari veslom u glavu. Slobodanu kao da je to baš trebalo. On postaje slobodan, baca se naglavačke u svijet bez obaveza, u svijet panka i roka, svijet toliko različit od onoga u kojem se do tada kretao. I u tom svijetu on ima uspjeha. To traje do trenutka kad padne sa motora koji je sastavni dio njegovog novog života. I to opet na glavu.

Ulaz besplatan

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije