Dodjela godišnjih nagrada AMUS-a u Gradskoj vijećnici

Radiosarajevo.ba
Dodjela godišnjih nagrada AMUS-a u Gradskoj vijećnici
/ Dodjela godišnjih nagrada AMUS-a u Gradskoj vijećnici
U srijedu, 14.12.2016. godine u Gradskoj vijećnici u Sarajevu sa početkom u 19:00 sati biće održana svečanost dodjele godišnjih nagrada AMUS-a za 2015. godinu.

Biće to prilika da AMUS nagradi svoje članove čija su umjetnička dostignuća proglašena najboljim a bila su ostvarena, prikazana ili objavljena tokom  protekle godine.

AMUS će na spomenutoj svečanosti dodijeliti sljedeće nagrade: za autorsko stvaralaštvo u području ozbiljne muzike, za promociju muzike naroda u BiH, za muzičku publicistiku i muzikologiju, za autorsko stvaralaštvo u području zabavne/popularne muzike, za autorsko stvaralaštvo na temeljima tradicionalne muzike, za autorsko stvaralaštvo u oblasti instrumentalne muzike, za najboljeg mladog autora i nagradu za životno djelo.

Nagrada „Cvjetko Rihtman“ za najboljeg studenta muzičkih akademija u BiH dodijeljena je ranije tokom ove godine.

Dodjela nagrada biće održana u Gradskoj vijećnici, svojevrsnom svjetskom simbolu susreta civilizacija, koji je 2006. godine proglašen nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije