Djeca Otoke na proljeće dobijaju novi park

Radiosarajevo.ba
Djeca Otoke na proljeće dobijaju novi park
Radovi u toku

Novo dječije igralište na proljeće bi trebali dobiti mališani općine Novi Grad kao i posjetitelji Olimpijskog bazena na Otoci.

Naime, na zapuštenoj javnoj površini, između objekta Olimpijskog bazena i „Vistafona“, gdje su donedavno bili ruševni objekti, radnici KJKP Park Sarajevo rade na izgradnji parkovskih staza i pripremi terena za hortikulturne sadržaje na prostoru veličine oko 300 m2, saopćeno je iz Parka

Već je završena parkovska staza površine 17m2 od kamene kocke kao i prostori oko već postojećeg stabla zove, kao i prostori na kojima će u proljeće biti montirani rekviziti za djecu, odnosno ljuljačke i klackalice izrađeni po evropskim standardima.

Do kraja novembra planirano je nivelisanje i priprema zemljišta te sadnja 68 sadnica crnogoričnog ukrasnog grmlja i drveća bjelogorice, kao i sezonskog cvijeća i trajnica (perena).

Ujedno će se uraditi i priprema za proljetnu sadnju trave, a planirano je da cijeli park bude ograđen živom ogradom, saopćeno je.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije