Divlje jagode, Nina Badrić i Hanka Paldum - glavne zvijezde Baščaršijskih noći

Radiosarajevo.ba
Divlje jagode, Nina Badrić i Hanka Paldum - glavne zvijezde Baščaršijskih noći

Sa pres konferencije (Foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

U četvrtak 1. jula 2010. godine biće otvoren 15. Festival Baščaršijske noći 2010. Tradicionalni vid otvaranja ove manifestacije je uz Bečki koncert, koji će i ove godine biti izveden na Centralnoj pozornici kraj Vijećnice, s početkom u 21 sat.

Građanima Sarajeva, te domaćim i stranim gostima će se tokom jula predstaviti izvođači iz velikog broja zemalja. Festival će biti održan na destak lokacija u glavnom gradu.

Planirano je 36 programa na kojima će učestvovati više od 1.300 izvođača i umjetnika, od kojih je 300 učesnika iz drugih zemlja i sa nekoliko kontinenata.

Sudeći po najavama, festival nam neće donijeti ništa novo. Građani ne trebaju očekivati programe kakvi do sada nisu već viđeni u glavnom gradu BiH. Centralna pozornica će biti domaćin Nini Badrić, bendu Divlje jagode, Hanki Paldum i Vladi Podaniju.

Festival Baščaršijske noći su finalnsirali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Gradska uprava grada Sarajeva i općina Stari grad. Ukupna investicija ovogodišnjeg festivala je 125.000 eura budžetskih sredstava.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije