Debata u Mediacentru: Nije normalno da kapiten reprezentacije ne dolazi na press konferencije

Radiosarajevo.ba
Debata u Mediacentru: Nije normalno da kapiten reprezentacije ne dolazi na press konferencije
/ Foto: AA

Sportsko novinarstvo – dio problema ili dio rješenja u bh. sportu, bila je tema debate održane sinoć u sarajevskom Mediacentru. Veliki interes, mnogo poznatih, novinarskih lica i zanimljivih zapažanja u skoro dva sata koliko je razgovor trajao, potvrdili su tezu da se sportsko novinarstvo u Bosni i Hercegovini nalazi u krizi.

Najveći dio debate posvećen je analizi stanja u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine i odnosu prema medijima kuće našeg fudbala koji, opća je ocjena, nije vrijedan mnogo lijepih riječi.

Moderator debate bio je jedan od naših  najuglednijih novinara Senad Pećanin, dok su o temi razgovarali Ivica Osim, Milorad Đurković, Sinan Sinanović i Sabahudin Topalbećirević, kao i veliki broj sportskih novinara koji su večeras posjetili Mediacentar.

Posebno su zanimljiva bila izlaganja Milorada Đurkovića, doajena jugoslovenskog novinarstva koji je bio začuđen lošom atmosferom koja se posljednjih mjeseci 'uvukla' u odnos medija u krovne kuće bh. fudbala.

''Kao da ni vi sami niste svjesni kakav ste uspjeh napravili. Rezultat je to koji možda nikada nećete ponoviti. Uvijek sam na strani novinara i zaista ne mogu vjerovati da kapiten reprezentacije (Emir Spahić, op.a.), ne dolazi na press konferencije prije i poslije utakmice.  To se ne može i ne smije događati'', rekao je gost iz Crne Gore.

Druženju je prisustvovala i Slavica Pecikoza, portparolka Fudbalskog saveza. Upravo su njen rad kritikovali novinar večeras jer 'nije uobičajeno da igrače na press konferencije dovode lični PR-ovi kao što je to kod nas već godinama slučaj''.

Večerašnje druženje, dakako, može poslužiti kao odličan primjer ljepote i bogatstva otvorenog razgovora, a rodila se ideja da se uskoro slična debata organizuje i sa fudbalskim reprezentativcima kao učesnicima.

U debati su, između ostalih, učestvovali Nedim Hasić, Emir Delić, Ahmed Burić, Kemal Ahmetović i Vedran Drljević.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije