Stigla željno iščekivana premijera predstave "Mravko Travko"

L. K.
Stigla željno iščekivana premijera predstave "Mravko Travko"
Foto: iMTM / Mravko Travko

Željno iščekivana predstava za djecu “Mravko Travko” doživjet će svoju premijeru danas u 18 sati. Radiosarajevo.ba je već pisao o ovoj predstavi kada je Institut za muziku, teatar i multimediju najavio premijeru predstave ”Mravko Travko” u koprodukciji s Pozorištem mladih Sarajevo za 26. april ove godine.

Predstava za djecu ”Mravko Travko” je urađena po motivima istoimene slikovnice Mersihe Moćević, inače koautorice tekstova za pjesme s dječijeg hit muzičkog albuma ”Hvala mama” – bosanskohercegovačkog kantautora Latifa Moćevića.

Kontaktirali smo Latifa Moćevića u vezi s današnjom premijerom predstave, na šta je za Radiosarajevo.ba odgovorio da su reakcije na nju bile tako sjajne, čemu u prilog ide činjenica da su karte prodate sedam dana prije premijere: „Potražnja je bila velika. Oni koji nisu uspjeli doći do karata, mogu ih kupiti za 8. maj, kada igramo prvu reprizu.“

Moćević navodi i da su svi vrlo uzbuđeni i sretni zbog premijere: „Atmosfera pred premijeru je fenomenalna, glumačka ekipa se posebno tu iskazuje. Imali smo sinoć generalnu probu koja pokazuje da su svi glumci spremni. Javno pohvaljujem i zahvaljujem se Irmi Alimanović Alihodžić i Aldinu Tuciću koji igraju glavne uloge, kao i članovima iMTM-a jer su svi odradili fantastičan posao.“

Motivirana dječijim potrebama i željama, Mersiha Moćević autorica slikovnice ”Mravko Travko”, koju je ilustrirala Selena Musić Kuldija, zapisala je kratke priče udahnute kroz slatke likove, koji promoviraju univerzalne vrijednosti.

Mlada autorica Mersiha je posebno u iščekivanju predstave jer je junak oko kojeg je vezla svoju priču ovaj put izašao iz slikovnice i skočio na pozorišnu scenu, s namjerom da usreći svoje male obožavatelje. 

Bh. kantautor za autoricu Moćević govori: „Možda je Mersiha najnervoznija, ima pozitivnu tremu, upravo zbog toga što će prvi put pogledati predstavu uživo. Nije bila prisutna na probama, čuvajući se za pravi utisak danas u okruženju djece. Sretna je, a sigurno će biti još sretnija kada vidi šta smo postigli.“

Tema priče „Mravko Travko“ je borba protiv vršnjačkog nasilja, a ideja predstave je stvaranje ljupkog lika, koji će postati simbol dobrih vrijednosti, na koje će se djeca ugledati.

Kao što ste pročitali – ostalo je još karata za 8. maj za predstavu koju sigurno ne želite propustiti. Karte se mogu kupiti u Pozorištu mladih u Sarajevu po cijeni od 10 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije