Danas: Promocija knjige "Sve je moguće - (razgovori i susreti)"

Radiosarajevo.ba
Danas: Promocija knjige "Sve je moguće - (razgovori i susreti)"


Predstavljanje knjige Sve je moguće - (razgovori i susreti) Šefke Hodžića, dugogodišnjeg novinara, urednika i publiciste, održat će se danas u 13:00h u Domu Oružanih snaga.

Najavljeni promotori su Ljubomir Berberović, Gradimir Gojer, Mehmed Halilović i Senka Kurtović.

Djelo je zbir mnogih pisanih tragova o autorovim novinarskim susretima i razgovorima, intervjua s političarima, umjetnicima, vjerskim dostojanstvenicima i mnogim drugim ličnostima, javlja Fena.

Tako je svojevrsna hronologija o vremenu kome je autor svjedok.

"Defiluju imena bosanskohercegovačke kulturne, sportske, obrazovne, naučne ili političke scene, poput slavnih slikara: Petra Tiješića, Gabrijela Jurkića, Fuada Arifhodžića, Marija Mikulića ili književnika: Meše Selimovića i Abdulaha Sidrana, Marka Vešovića, nenadmašnog putopisca Zuke Džumhura, zatim revolucionara narodnooslobodilačkog rata: Rodoljuba Čolakovića, Cvijetina Mijatovića, Jure Galića, filmadžija Hajrudina Šibe Krvavca i Emira Kusturice te sportista Ivice Osima i Marijana Beneša, branitelja Bosne, generala: Jovana Divjaka, Sefera Halilovića, Rasima Delića, Atifa Dudakovića, do osnivača Bošnjačkog instituta Adila Zulfikarpašića, predsjednice Helsinškog komiteta iz Beograda Sonje Biserko, političara Harisa Silajdžića, Raifa Dizdarevića, majstora sevdalinke Safeta Isovića, tragača za srednjovjekovnom Bosnom Marka Vege, akademika: Enesa Karića, Adnana Silajdžića, Ljubomira Berberovića, pa do prvog predsjednika Allije Izetbegovića i mnogih drugih poznatih i manje poznatih likova koji su obilježili kraj prošlog i početak ovog stoljeća", zapisala je u dijelu recenzije za Hodžićevu knjigu Samija Rizvanović.

"Šefko Hodžić je tokom četiri decenije u novinarstvu napravio na stotine intervjua. Možda i na hiljade? Samo dio tih razgovora je u ovoj knjizi. Da je uvrstio sve, to ne bi bila jedna knjiga", zapisao je recenzent Mehmed Halilović.

Kako se u profesionalnoj karijeri Šefko Hodžić nije zadržao samo na novinarstvu, okušao se i u literaturi i objavio gotovo deset knjiga, među njima više s tematikom posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije