Cirkus Columbiji tri nagrade na Kosovo Film Festivalu

Radiosarajevo.ba
Cirkus Columbiji tri nagrade na Kosovo Film Festivalu


Film Cirkus Columbija, reditelja Danisa Tanovića dobitnik je tri nagrade na upravo završenom Kosovo Film Festivalu. Filmu bh. oskarovca dodijeljene su Nagrada za najbolji film, Nagrada za najbolji scenarij i Nagrada za najbolju ulogu, koju je ponijela Mira Furlan.

Nagrada na ovom festivalu koji je održan u Gnjilanu od 20. do 25. novembra predstavlja još jednu potvrdu uspješnog festivalskog života Tanovićevog filma. Podsjećamo, Cirkus Columbija svjetsku premijeru imao je na 16. Sarajevo Film Festivalu, gdje je osvojio Nagradu publike. Potom je prikazan na prestižnom festivalu u Veneciji gdje mu je dodijeljena nagrada Film budućnosti. Uslijedile su Nagrada za najbolji film na Antalya Golden Orange Film Festivalu i nagrada Vesna za najbolju scenografiju na Festivalu slovenskog filma.

Bh. kandidat za Oscara imao je uspješne projekcije i na prestižnim festivalima u Torontu, San Sebastianu, Abu Dhabiju, Sao Paulu, Zagrebu, Bejrutu i Cottbusu, gdje je naišao na izuzetne reakcije publike.

Paralelno sa publikom prestižnih svjetskih festivala, Cirkus Columbiju trenutno može vidjeti i publika u bh. kinima.

ObalaArtCentar/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije