Cirkus Columbia stiže i u Mostar (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Cirkus Columbia stiže i u Mostar (VIDEO)
Cirkus Columbia

Film Cirkus Columbia reditelja Danisa Tanovića od 1. novembra kreće u redovnu kino distribuciju u Mostaru. Publika u gradu na Neretvi moći će vidjeti Tanovićev film u OKC Abrašević do 6. novembra u terminima od 18.00 i 21.00 sat.

Film bh. oskarovca, u redovnoj kino distribuciji, do sada je mogla vidjeti publika u Čapljini, Širokom Brijegu, Visokom, Brčkom i Ilijašu, a još uvijek se prikazuje u kinima u Sarajevu, Zenici, Bihaću i Tuzli.

Paralelno sa bh. distribucijom Tanovićev film nastavlja nizati uspjehe na festivalima širom svijeta. Podsjećamo, Cirkus Columbia proglašen je najboljim filmom na nedavno održanom Antalya Golden Orange Film Festivalu, a prethodile su Nagrada publike na Sarajevo Film Festivalu, nagrada Film budućnosti na Venecija Film Festivalu, te nagrada Vesna za najbolju scenografiju na Festivalu slovenskog filma u Portorožu, navodi se u saopćenju.

Bh. kandidat za Oscara prikazan je i na prestižnim festivalima u Torontu, San Sebastianu, Zagrebu, Abu Dhabiju gdje je naišao na izuzetne reakcije publike. Cirkus Columbia ovih dana prikazuje se i na prestižnom Sao Paulo Film Festivalu, a naredne subote zatvorit će Cottbus Film Festival, saopćeno je.

http://www.youtube.com/watch?v=7N1qVh1S89I&feature=related


 
radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije