"Cirkus Columbia" prikazan na filmskom festivalu u Bejrutu

Radiosarajevo.ba
"Cirkus Columbia" prikazan na filmskom festivalu u Bejrutu


Film “Cirkus Columbia”, bh. oskarovca Danisa Tanovića prikazan je u četvrtak uveče na 10. internacionalnom filmskom festivalu u Bejrutu. Libanonskoj publici bh. režiser je poznat i filmu “ Ničija zemlja”, koji je također prikazan na Internacionalnom filmskom festivalu u Bejrutu.

“Cirkus Columbia”, prikazan je u okviru programa Panorama, a nakon projekcije, publika, koja je dugim aplauzom nagradila ovaj bh. film, imala je priliku da razgovara sa rediteljem Danisom Tanovićem.

Nakon svjetske premijere na 16. Sarajevo Film Festivalu, gdje je i osvojio Nagradu publike, “Cirkus Columbia” nastavio je svoj uspješan festivalski put u okviru kojeg je prikazan na festivalima u Veneciji (nagrada Film budućnosti), Torontu i San Sebastianu gdje je nailazio na izuzetne reakcije publike. Film je prikazan i na nedavno završenom Festivalu slovenskog filma u Portorožu gdje je nagrađen priznanjem "Vesna" za najbolju scenografiju.

Uporedo s festivalskim životom, film je vidjeti i publika u nekoliko bh. gradova.

Od 14. oktobra film “Cirkus “Columbia” vidjet će i sarajevska publika. Ovogodišnji bh. kandidat za nominaciju za Oscara prikazivat će se u kinu Meeting Point i multiplexu Cinema City.

Filmu "Cirkus Columbia" nagrada za najbolju scenografiju

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije