Centrotrans uvodi 8 novih MAN-ovih autobusa

Radiosarajevo.ba
Centrotrans uvodi 8 novih MAN-ovih autobusa

Protestna vožnja Centrotransovih autobusa u proljeće 2010; foto: radiosarajevo.ba

Centrotrans je objavio kupovinu osam novih autobusa za gradski i prigradski prijevoz na području Kantona Sarajevo.

Ovo je realizirano u skladu sa Planom investicija za 2010. i 2011. godinu, kojim je definirano da se u nabavku autobusa i obnovu postojećeg voznog parka investira 4.000.000,00 KM, odnosno izvrši kupovina 20 autobusa. Prvi dio nabavke od 8 autobusa ima vrijednost 1.500.000,00 KM.

Novonabavljeni autobusi su proizvedeni u Njemačkoj, u tvornici autobusa MAN tip NL 3123-15 (A26). Radi se o niskopodnim autobusima, sa motorima Euro 3 generacije koji smanjuju ispuštanje štetnih gasova, a isti su namjenski prilagođeni uslovima eksploatacije u gradsko-prigradskom saobraćaju, pri čemu osiguravaju vrlo visoku propulziju putnika tokom obavljanja prijevoza na svakoj liniji.

Autobusi raspolažu sa 42 mjesta za sjedenje i 83 mjesta za stajanje, dužine 15 metara, sa troje dvokrilnih vrata, te platformom za prihvat invalidnih lica u kolicima i osoba sa kolicima za djecu. Na ovaj način građanima Kantona Sarajevo nudimo nivo kvaliteta prijevozne usluge koja je standardna u gradsko-prigradskom saobraćaju najvećih evropskih gradova u Austriji, Njemačkoj, Holandiji, itd..

Centrotrans će javnosti i medijima prezentirati autobuse u četvrtak 16.09.2010. u 11,55 sati na Auto bazi Centrotrans Eurolines (ul. Kurta Schorka br. 14., Stup)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije