Čarolija za djecu i odrasle: Premijera mjuzikla 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

0
FENA
Čarolija za djecu i odrasle: Premijera mjuzikla 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo
Foto: FENA / Dio ekipe mjuzikla Pinocchio

U Pozorištu mladih Sarajevo premijerno će biti izveden, u subotu, mjuzikl Pinocchio u režiji Nine Kleflin.

Direktor Pozorišta mladih Sarajevo i producent tog mjuzikla Ismir Fazlić kazao je na konferenciji za medije da je u tom velikom i zahtjevnom projektu sudjelovalo više od 60 suradnika te da je to značajan iskorak za to pozorište, ali i za kulturnu scenu Bosne i Hercegovine.

Rediteljicu Kleflin raduje suradnja sa ekipom Pozorišta mladih i ostalim suradnicima tog za nju emotivnog i značajnog projekta. Zahvalna je za povjerenje, da mogu iznijeti tako veliki projekt koji sadrži 14 autorskih songova. Misli da su, kako je kazala, na pragu velike kazališne čarolije sa više od 60 kostima, namijenjene za djecu i odrasle osobe.

Putinova ‘bomba‘ protresla Rusiju, a sada je poslao zlokobnu poruku Šojguu: ‘To je jasan signal‘

Putinova ‘bomba‘ protresla Rusiju, a sada je poslao zlokobnu poruku Šojguu: ‘To je jasan signal‘

Prema romanu Carla Colodija uradila je Kleflin adaptaciju koja prati originalnu priču, ali joj daje suvremenu oštricu. Junaci žive u prostoru bajke, ali svoje karaktere formiraju sa sviješću o današnjici, o svemu onom što nas u suvremenom društvu i raduje i tišti.

Pinocchio, taj divni drveni lutak, dobar je ali lakomislen, brz je u glavi, ali neoprezan u postupcima, vodi ga čežnja i zanos života. I razni ga izazovi vrebaju u njegovim avanturama. No ljubav, ta najveća od svih dobrih sila, izbavit će ga i dati mu život. O tome će biti ta predstava - o ljubavi koja daje život, o potrebi svakog čovjeka da ne bude sam, da ima nekog svog.

Počeo rad na mjuziklu 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

Počeo rad na mjuziklu 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

Mario Drmać u tom mjuziklu tumači lik drvenog lutka poznatog kao Pinocchio. U današnjem susretu sa novinarima Drmać nije krio zadovoljstvo što je dio te, kako je kazao, urnebesne ekipe. Dodaje da su njegova osjećanja u toj predstavi pomiješana, te da su njegove godine idealne da se okuša u toj ulozi. Kako je kazao, svoje životno iskustvo utjelovio je u tog drvenog lutka.

Autorsku glazbu za taj mjuzikl napisale su Ines Prajo i Arjana Kunštek, scenograf je Osman Arslanagić, kostimografkinja Vanja Ciraj, a koreografkinja Belma Čečo Bakrač. Muzičko vodstvo te predstave preuzela je Alma Ferović.

U predstavi igraju: Mario Drmać, Semir Krivić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić, Dženita Imamović Omerović, Armin Omerović, Ajla Cabrera, Alma Merunka, Ana Marija Tomić, Almir Kurt, Edo Husić, Iman Bubić, Sara Vojičić, Nikolina Vujić, Haris Bidžan, Alen Hadžić, Marko Mirković.

Veći dio ekipe tog mjuzikla prisustvovao je današnjem susretu sa novinarima, upriličenom pred premijeru mjuzikla Pinocchio najavljenu za subotu 27. aprila s početkom u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije