Carl Cox ipak u Domu mladih

Radiosarajevo.ba
Carl Cox ipak u Domu mladih

Postignut je sporazum o izmirenju obaveza Pro Lux d.o.o po nastalom dugu za autorska prava, a radi ispunjenja uvjeta za nastup Carla Coxa u Sarajevu 16. aprila u Sarajevu.

U skladu s tim, najavljena zabrana za njegov nastup neće biti podnesena nadležnoj policijskoj upravi, a dozvolu za održavanje nastupa Agencija "Sine Qua Non" će izdati organizatoru kada budu ispoštovani uvjeti sporazuma.

Agencija "Sine Qua Non" se nada korektnoj saradnji u budućnosti s Pro Luxom, kao i svim ostalim organizatorima izvođenja autorskih djela u BiH, a da bi se izbjegle mjere zabrane njihovog održavanja, saopćeno je iz Agencije.

Prethodno su iz "Sine Qua Non" naveli da je direktor firme Klaus Mekić obaviješten da neće dobiti dozvolu za održavanje nastupa zbog nepoštivanja autorskih prava i preuzetih obaveza putem ranijih ugovora sa Sine Qua Non agencijom.

Carl Cox je poznati DJ, producent, remikser, radijski DJ i veleposlanik plesne muzike. Karijeru je započeo svirajući disco i puštajući ploče na svadbama kao i na zabavama koje je organizirao nogometni klub Sutton United.

Vezano: Zabranjen nastup Carla Coxa u Skenderiji

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije