Britanske stipendije za bh. srednjoškolce

Radiosarajevo.ba
Britanske stipendije za bh. srednjoškolce

Studentski informacioni Centar (SRCe) i Fond Otvoreno Društvo BiH  raspisuju  konkurs za dodjelu jednogodišnjih stipendija u Velikoj Britaniji za učenike drugih razreda srednjih škola u Bosnii Hercegovini. Program je namijenjen kreativnim, komunikativnim učenicima koji u godini 2010/11 pohađaju drugi razred srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Uslov za prijavu je odličan ili vrlo dobar uspjeh na kraju prvog razreda srednje škole. Programom je predviđeno školovanje učenika u državnim i privatnim školama

Svi kandidati koji zadovolje formalne uvjete polagat će test engleskog jezika, a kandidati koji polože test bit će pozvani na razgovor s predstavnicima programa iz  Velike Britanije.

Za prijavu na konkurs potrebno je dostaviti: prijavni formular, jednu fotografiju sa porodicom (ne starija od jedne godine), jednu ličnu fotografiju  potpisanu na poleđini (ne starija od jedne godine), ovjereni prijevod na engleski jezik svjedočanstva prvog razreda srednje škole, dvije zapečaćene, detaljne preporuke profesora (na engleskom jeziku i to od profesora engleskog jezika i preporuka škole – obrazac u prijavnom formula, esej (uputa u formularu), pismenu izjavu roditelja o prihvatanju uslova stipendiranja učenika ( obrazac u prijavnom formularu) .

Prijavni materijal se može dobiti na slijedećim adresama: Studentski informacioni Centar  (SRCe), Univerzitetski kampus Zmaja od Bosne bb Sarajevo, na email: srce@srce.ba ili Fond Otvoreno Društvo BiH,  kancelarija u Banja Luci, Petra Kočića 53.

Uvažene će biti samo prijave onih kandidata koji će poslati svu traženu dokumentaciju do 12. januara 2011. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije