Bravo, profesori i studenti! Bili smo na koncertu žive elektroničke muzike na Muzičkoj akademiji

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, profesori i studenti! Bili smo na koncertu žive elektroničke muzike na Muzičkoj akademiji
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / prof. dr. Dino Rešidbegović

Na Muzičkoj akademiji UNSA danas, 5. jula održana je peta po redu zvučna izložba i koncert žive elektroničke muzike.

Zvučna izložba koncipirana je kao privremeni javni događaj na kojem su svoje radove predstavili profesori i studenti Muzičke akademije.

Zvučni eksponati posjetiteljima su pružili mogućnost slušnog opažanja različitih načina i umijeća dizajniranja zvuka u oblasti elektroničke i elektroakustičke muzike, odnosno analognih, digitalnih i hibridnih tipova zvučnih sinteza. Nazivi i autori eksponata su sljedeći: Melanie Ovenden (EniGmA), Jovana Pavlović (Anima), Ena Ibrahimagić (Euforija), Ajdin Tirić (Pax4), Benin Mujkić (Džepni šaman), Omer Blentić (Organum 84. Civilization), i Rijad Kaniža (isječak iz predstave Adam i Yoshi).

In memoriam | Snježana Mulić-Softić: Trči, Nora, trči

In memoriam | Snježana Mulić-Softić: Trči, Nora, trči

Koncert žive elektroničke muzike upriličen je s početkom u 19 sati, a nastupio je Dino Rešidbegović (Keiserens nye klæder za analogne sintetizatore zvuka), Omer Blentić (The Liver za Theremin, analogni sintetizator zvuka, procesor i looper), Zlatan Božuta (X O, kompozicija D. Rešidbegovića – verzija za klavir i efekte), Benin Mujkić (Collisions za trubu i procesore), i Rijad Kaniža (6R41N 1NCU84710N za granulator).

Između ostalog, posjetitelji koncerta prvi put u historiji bosanskohercegovačke muzike svjedočili su koncertnoj izvedbi na thereminu i digitalnom granulatoru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije