Brad Pitt i Angelina Jolie posjetili BiH

Radiosarajevo.ba
Brad Pitt i Angelina Jolie posjetili BiH

Osvježeno u 19:30


Poznati hollywoodski par Joli - Pitt napustio je u popodnevnim satima Sarajevo. Ponovo su na sarajevskom aerodromu uspjeli zaobići novinarske ekipe.

Iako se kao naredna destinacija spominjao Dubrovnik, prema posljednjim informacijama glumački par je sletio na crnogorski aerodrom Tivat. Vjeruje se da je razlog promjene odredišta prevelika zainteresovanost dubrovačke javnosti koja se i dalje nada kako će ih slavni par kasnije ipak posjetiti.

Angelina Jolie i Brad Pitt, danas su, u organizaciji UNHCR-a, posjetili kolektivne centre za izbjegla i raseljena lica u Goraždu i Višegradu.

Posjeta popularnog hollywoodskog para koji želi skrenuti pažnju na problem izbjeglih i raseljenih lica u Bosni i Hercegovini, počela je u kolektivnom izbjegličkom centru na Splavištu, u blizini Goražda.

Jolie i Pitt razgovarali su sa osobama koje žive u kampu, bez prisustva kamera.

Kako javljaju kolege iz Goražda, posjeta nije najavljena medijima niti lokalnim vlastima.

Izbjegličko naselje Belvedere (Foto: DW)

Iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Bosansko-podrinjskog kantona navode da par posjećuje i izbjegličko naselje Belvedere.

Navodno su Pitt i Jolie zakupili čitav goraždanski hotel Behar i zatvorili ga za javnost, a svi telefoni hotela su isključeni.

Hotel Behar u Goraždu

U naselju Belvedere trenutno žive 32 porodice, dok se u zgradi u Splavištu nalazi 26 porodica.

Čuj to!


Čuveni celebrity par, Brad Pitt i Angelina Jolie, sletjeli su u nedjelju na sarajevski aerodrom i odmah sjeli u UNHCR-ovo vozilo te se udaljili u nepoznatom pravcu.

Par je u Sarajevo došao iz Venecije privatnim avionom u pratnji još dvije osobe, a posjeta je privatne prirode.

Portparol UNHCR-a u BiH, Aida Prljača, navodi da se zbog privatne prirode posjete ne mogu otkriti detalji vezani za posjetu niti lokacija boravišta, ali da će Jolie i Pitt izdvojiti vremena za posjetu lokacijama UNHCR-a u BiH te da novinarima neće biti dozvoljen pristup.

Direktor Granične policije BiH, Vinko Dumančić, potvrđuje da je posjeta bila ranije najavljena, ali da je informacija čuvana u najstrožijoj tajnosti.

Mediji nagađaju da je par odsjedao u hotelu Evropa, zbog čega je hotel u nedjelju naveče bio pod opsadom fotoreportera i novinara.

 
Vezano:
Pravi razlog Brangelinine posjete
Kako se nositi sa posjetom Angeline i Brada
Međeđa - centar svijeta!

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije