Boro Kontić: Godine koje su pojeli lavovi (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Boro Kontić: Godine koje su pojeli lavovi (VIDEO)


Dokumentarni film pod nazivom “Godine koje su pojeli lavovi” autora Bore Kontića i kuće Produkcija iz Sarajeva je priča o novinarskoj profesiji u vremenu rata.

Od juna 2009. autor je sa kamerom počeo pratiti sudbinu najavljene krivične prijave Nezavisnog udruženja novinara Srbije Tužilaštvu za ratne zločine Srbije protiv NN lica – novinara odgovornih za ratnohuškačku propagandu. Radi se o prvom konkretnom pokušaju da se javno postavi pitanje o odgovornosti novinara ratnih huškača. Istovremeno, od juna 2009. do maja 2010. autor je u cijeloj regiji obilazio ljude koji su na bilo koji način bili uključeni u ratnu propagandu tražeći odgovor na pitanja „Gdje su danas i šta rade ratni novinari propagandisti“ odnosno „Da li ovo pitanje više išta znači u ovim sredinama“?

Projekcija filma “Godine koje su pojele lavovi” je zakazana za 24.07. u sklopu takmičarskog dokumentarnog programa Sarajevo Film Festivala i to će istovremeno biti i prvo javno prikazivanje ovog upravo završenog dokumentarnog filma. Ovaj film će biti jedino bosanskohercegovačko ostvarenje u takmičarskoj dokumentarnoj konkurenciji.

Pogledajte trailer filma

http://www.youtube.com/watch?v=Sr79bPhGrMc

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije