Biciklisti pod maskama: Kritična masa bit će održana uprkos lošem vremenu

Radiosarajevo.ba
Biciklisti pod maskama: Kritična masa bit će održana uprkos lošem vremenu

Biciklistička vožnja kroz Sarajevo, 13. po redu Kritična masa bit će održana u subotu, 26. decembra. Okupljanje biciklista zakazano je za 14.45 sati ispred SSC-a Sarajevo City Centra, saopćili su organizatori manifestacije.

"Ovo će biti svečana biciklistička vožnja na kraju godine. Mnogo je lijepih ruta koje smo prešli, dosta je takmičenja koji su biciklisti iz raznih klubova osvojili. BK Trek team ima jake takmičare koji svakodnevno treniraju, a klub je učestvovao i u obaranju Guinnissovog rekorda u najdužoj biciklističkoj liniji", rekao je član Biciklističkog kluba Trek team Muhamed Mizić

BK Trek team nastavlja s organizacijom Kritične mase svake posljednje subote u mjesecu. 

"Zadnja ovogodišnja Kritična masa bit će kao pečat na ovu godinu. Ostvarili smo velike uspjehe, prešli zaista impozantan broj kilometara na biciklima. Uspjeli smo skrenuti pažnju na sigurnost biciklista, te educirati bicikliste da je pješačka staza za pješake. Apeliramo na Grad Sarajevo da nastavi graditi biciklističke staze", izjavio je predsjednik BK Trek team Senad Bečković.  

Organizatori apeliraju na učesnike Kritične mase da postave rasvjetu na bicikl, te da budu prikladno obučeni, sa zaštitnim maskama na licu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije